Wintersport in Scandinavië

Oost-Europa is voor veel mensen de richting om op te gaan voor een succesvolle wintersportvakantie. Maar de prachtige omgevingen van Scandinavië lenen zich ook perfect voor een ski-avontuur in de bergen. Denk eens aan de ongekend mooie fjorden die het landschap sieren. De bergen die een tekening op de horizon vormen, en de eeuwige sneeuw die daarop ligt als een toefje slagroom. Of het nu Noorwegen, Zweden of Finland is, op wintersport in Scandinavië is een gegarandeerd succes.

Skiën in Zweden

Het land van knäckebröd, gehaktballetjes en de Ikea. Dat zijn toch de drie dingen waar men Zweden mee associeert. Wintersport hoort echter ook perfect in dat rijtje thuis. Met bestemmingen als Are, Dundret en Björkliden is Zweden een waar wintersportparadijs. Kilometers aan pistes en langlaufloipen maken dit land een van de beste onbekende wintersportbestemmingen.

Langlaufen in Noorwegen

Ook wintersport in Noorwegen heeft zich nog niet naar de top van de bestemmingen geknokt. Erg onverdiend overigens, want met meer dan 200 wintersportplaatsen is het één van de landen meeste bestemmingen. De meest bekende bestemmingen zijn Trysil, Hemsedal en Geilo. Ook noemenswaardig is het plaatsje Gålå, dat bekend staat om de 800 kilometer langlaufloipes die daar zijn uitgezet.

Snowboarden in Finland

Om deze lijst over bestemmingen voor wintersport in Scandinavië af te sluiten, is er Finland. Voorheen een redelijk onbelangrijke wintersportbestemming, maar dat is aan het veranderen. Dat is ook niet gek, want in Finland is de meeste sneeuw in heel Europa te vinden! De bekendste gebieden in Finland zijn Ylläs (Lapland), Levi en Rovaniemi.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply